Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Service Details

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekiminde greftlerin toplanma ve yerleştirme işlemlerinde farklı yöntemler kullanılır. Bu yöntemler, teknolojik gelişmeler ışığında gerçekleştirilen ve ekim yapılacak bölgenin büyüklüğüne göre farklılık gösteren son uygulamalardır.

Saç ekim operasyonu nasıl gerçekleşir?


Saç ekimi konusunda uzman ekibimizin belirlediği saç ekim yöntemine göre tıraşlı ya da tıraşsız ekim yapılabilir. Öncelikle saçlı doku ve ekim yapılacak alan planlanır. Saçlı doku işlemin seyrine göre planlanarak tıraş edilir. Lokal anestezi uygulanır ve saç kökleri mikro cerrahi aletlerle tek tek toplanır.

Saçlanması istenen alana saçın çıkış yönü, saçın çıkış açısı ve yoğunluğu göz önünde bulundurularak kanallar açılır. Alınan kökler titiz ve hassas bir çalışma ile bu kanallara tek tek yerleştirilir. Tüm operasyon süresince amaç; operasyon sonrasında ekim yapıldığı belli olmayacak doğallıkta sağlıklı ve kalıcı saç görünümünü sağlamaktır. Ortalama 6 ila 8 saatte operasyon tamamlanır.

Saç Ekiminde Kullanılan Yöntemler;

  • FUE saç ekimi

  • Safir FUE saç ekimi

  • Tıraşsız saç ekimi

  • Kadınlarda saç ekimi

  • DHI saç ekimi

  • FUE Saç Ekimi

    Lokal anestezi altında yapılan FUE saç ekim yönteminde, FUE mikro motoru ile donör bölgeden ihtiyaç olunduğu kadar greftler tek tek alınır. Alınan greftler belirlenen alana ince kanallar açılarak yerleştirilir. Tek seansta ortalama olarak 2000 ile 5000 arasında greft toplanabilmektedir. Gerekli görüldüğü takdirde ikinci seans yapılarak toplanma yapılabilir. FUE saç ekim yönteminin en önemli avantajları, ekilen saçın kalıcı olması ve saçların uzamaya devam etmesidir. Kadın ve erkeklere uygulanabilen FUE ekim yöntemi, dikiş gerektirmediğinden iz veya leke oluşmamaktadır.

    Safir FUE Saç Ekim Yöntemi

    Safir FUE saç ekim yöntemi günümüzde en çok tercih edilen yöntemler arasında yer alır. Safir FUE yönteminde tıraşlı ve tıraşsız saç ekimi yapılabilmektedir. Ekim için gereken greft sayısı kadar kanallar safir uç ile açılır. Kullanılan safir uç sayesinde saç derisinde olabilecek en hafif tramva yaratılır. Böylece ekim sonrası kafa derisi daha hızlı iyileşir. Safir saç ekim yönteminin en önemli özelliklerinden biri safir uç boyutlarının farklı olmasıdır. Toplanan greftler tekli, ikili veya üçlü olabilmektedir. Bu nedenle tüm greftlerin sağlıklı toplanabilmesi için farklı uç boyutlarına sahip safirler kullanılır. Safir yönteminde herhangi yara veya skar izi oluşmamakta ve ekim yapılan bölgenin iyileşme süresi ortalama 4 gün arasında sürmektedir.

    Tıraşsız Saç Ekimi

    Tıraşsız saç ekimi genellikle kadınlar tarafından tercih edilen bir saç ekim yöntemidir. Tıraşsız ekimde maksimum 3000 greftin kullanılacağı küçük bölgeli ekimlerde tercih edilir. Tıraşsız ekim yöntemi; Sosyal hayatı aktif olanlar, Sadece saçın olmadığı küçük alanları doldurmak isteyenler, Ekim için zaman problemi yaşayan kişiler tercih edebilir.

    Kadınlarda Saç Ekimi

    Kadınlarda saç ekimi işlemi tıraşlı yapılabildiği gibi tıraşsız da yapılabilir. Kişinin tercihine göre dilediği ekim yöntemi belirlenir. Ekim yapılacak alan geniş ise tıraşlı ekim yöntemi tercih edilerek, daha sık ve yoğun bir ekim yapılabilir. Daha küçük alana yapılacak ekimde genellikle kadınların tercih ettiği tıraşsız ekim yöntemi uygulanır. Bunun nedeni ise tıraş olmadan yapılan operasyonlarda alınabilecek maksimum greft sayısı 3000 civarında olmasıdır. Kadınlarda saç ekim işleminde alınabilecek olan greft sayısına göre planlama yapılarak ekim işlemine geçilir. Tek seans yapılan tıraşsız saç ekim işlerinde 6 ile 8 ay sonra ikinci seans gerçekleştirilerek sıklaştırma işlemi uygulanır.

    DHI Saç Ekimi Yöntemi

    Kesi veya dikiş gerektirmeyen DHI saç ekimi yönteminde kanal açma ve kök yerleştirme işlemi aynı anda yapılır. Böylelikle canlı olan greftlerin kalitesini ve gücünü kaybetmesi engellenir. En iyi saç ekim teknikleri arasında yer alan ve tıraşsız saç ekiminde de kullanılan DHI yönteminde ekim işlemi genellikle seyrek yapılır. Her yöntemde olduğu gibi DHI tekniğinde de doktorun tecrübeli olup olmadığına mutlaka dikkat edilmelidir.

    Bilgi Almak İçin Formu Doldurun Uzmanlarımız, sorununuzu en hızlı şekilde çözüme ulaştırmak için sizi bekliyor.